Et liv med badminton

AF NINA VEDSØ

En historie om en af landets mest hæderkronede badmintonklubber, Nykøbing Badminton Klub, og den specielle hal ved Tingsted Å. Artiklen er først bragt i "Jul på Lolland" i 2020, og bringes her som en julehilsen fra Badmintonmuseet.

Den 13. april 1962 fik min højgravide mor veer. Mine forældre boede tæt på Nykøbing F. Sygehus, så min far fik bakset den stærkt jamrende mor in spe ind på bagsædet i Volvo’en og kørte i al hast til sygehuset. Her fik han, efter at have afleveret min mor i gode hænder, besked på at køre hjem igen. Han ville få besked, når fødslen var overstået. Det skulle han snart få. For ikke så snart han havde åbnet hoveddøren til deres beskedne hjem, før telefonen ringede. Det var fra sygehuset. Fødslen var gået fint og meget hurtigt.

"Godt," sagde min far og fortsatte: "Hvad er kønnet?" og oplyst om dette lagde han skyndsomt røret på. I en og samme bevægelse løftede han røret på ny og ringede et nummer op. Det var til Nykøbing Badminton Klub (NBK).

Nina Vedsø, økonomiansvarlig for Badmintonmuseet.
Nina Vedsø, økonomiansvarlig for Badmintonmuseet.

"Goddag, det er Bent Vedsø. Jeg vil gerne indmelde et nyt passivt medlem. Det er en pige". Og således startede min livslange kærlighed til badmintonsporten, da jeg blot var få minutter gammel. En kærlighed der tog sin begyndelse og som blomstrede i fuldt flor i den gamle, hyggelige hal på Stien ved Åen i Nykøbing F., der den dag i dag huser Nykøbing Badminton Klub.

Nu 58 år senere, har jeg fået det ærefulde hverv at beskrive denne kærlighed til den ædle fjerboldsport, og ikke mindst fortælle min historie om en af landets ældste og mest hæderkronede badmintonklubber, NBK.

HALINSPEKTØRER
I 1983 fejrede NBK 50-års jubilæum – og det blev gjort med maner! Der var både reception med fint besøg af badmintonforbundets bestyrelse blandt mange andre, der var revy og kæmpe fest med 300 spisende gæster, der efterfølgende dansede natten lang på banerne i den gamle hal, mens guirlanderne gyngede under det buede loft i takt til den levende musik. Og så var der et flot jubilæums skrift, der kom smukt omkring den store betydning en klub som NBK havde haft for Nykøbing gennem alle årene.

Jeg har siddet og nydt at læse historierne fra før jeg selv gjorde min entre under rundbueloftet på de grønne baner. Og det slog mig, at noget af det som både N. P. Nielsen og Preben Dabelsteen, to af klubbens mest kendte ansigter, kærligt beskriver i hæftet, er atmosfæren og hyggen i den gamle hal.

Klik på dette link for at læse artiklen i sin fulde længde. NB - åbner som en pdf-fil.

NBK-hallen
Den smukke hæderkronede badmintonhal ved åen i Nykøbing F.

Skriv en kommentar