Holst Andersen, Scansport og YONEX

Kamera: Søren Langhorn, Badmintonmuseet
Regissør m.v.: Gert Hansen, Badmintonmuseet
Synopsis, introduktion og interviewer: Lars Jørgen Andersen, Badmintonmuseet

Navnet Holst Andersen har været kendt blandt badmintonledere og ikke mindst blandt de bedste hjemlige spillere i mere end 75 år. Menigmand nikker dog ikke genkendende. Navnet Scansport vækker mere genklang, men det store flertal nikker fortsat ikke genkendende. Yoneyama er til gengæld et navn, mange midaldrende badmintonspillere husker tydeligt, og nævnes ordet YONEX, er det lige før selv nyfødte omgående fortæller og beretter om, hvad det står for.

YONEX er verdens største og ledende producent af rekvisitter til bl.a. badminton. Holst Andersen navnet har i mere end et halvt århundrede været familien bag Yoneyama, der senere blev til YONEX, i Danmark og Skandinavien. Det hele drives fra hovedsædet i Espergærde, hvor Scansport, som firmaet i dag hedder, holder til. I årtier var YONEX også Badminton Danmarks primære samarbejdspartner og sponsor. Få hele fortællingen med masser af historiske indslag her, og bliv overrasket, når ting der ikke tidligere har været kendt, bliver fortalt af Erik Holst Andersens to sønner, Benni og Frank.