Bue Kjems, formand for Skovshoved IF i 32 år

Sådan kom badminton i gang i Danmark

Videointerview med Bue Kjems, formand for hovedbestyrelsen i Skovshoved IF.

Bue Kjems er er dag 76 år og barnebarn til Magne Kjems som for snart 100 år siden i 1925 stiftede Skovshoved IF badmintonafdeling. Bue Kjems har været formand for hovedbestyrelsen i Skovshoved IF i 32 år, som udover badminton også har fodbold, tennis og skydning på programmet.

Bue Kjems fortæller historien om sin farfar Magne Kjems, og om badmintonpionererne brødrene Hans og Aksel Hansen, og de mange andre personligheder fra den traditionsrige klub.

Interviewet er optaget i Skovshoved IF’s historiske bestyrelseslokale, hvor væggene prydes af de alvorsfulde portrætter af de tidligere hovedformænd for Skovshoved IF. Det er det selvsamme lokale, som danner rammen for All Englandsmesteren fra 1964, Knud Aage Nielsens (Grønært), årlige traditionsrige ”Stjernetræf”, hvor mange gamle badminton-koryfæer og -ledere mødes for at genopfriske fortidens meritter, og ikke mindst drøfte den aktuelle status for badmintonsporten i Danmark.

God fornøjelse med at få genfortalt historien om, hvordan badminton-spillet i Danmark blev sat i gang af nogle pionerer i en gymnastiksal i Skovshoved IF i 1925.

Læs også mere om historien om Skovshoved IF på www.skovserhistorie.dk

Læs mere her:

Vuggen stod i Skovshoved

Interview og kamera: GERT FRODE HANSEN, Badmintonmuseet.

Skriv en kommentar