Flemming Delfs – første VM-titel i herresingle

 

Interview og kamera: Per Dabelsten, Badmintonmuseet.

Flemming Delfs var en af de mest betydende danske badmintonspillere i 1970'erne og starten af 1980'erne. Karrieren kulminerede i 1977, hvor Flemming blev den første danske verdensmester i single.

Det var i Malmø, hvor han slog vennen og rivalen Sven Pri i finalen med 15/5, 15/6. Senere samme år tog han også All England-titlen i herresingle. På CV'et finder vi også tre Europamesterskaber i herresingle, i 1976, 77 og 1980 samt tre Danmarksmesterskaber i single og tre i herredoble. Før Flemming Delfs i 1983 trak sig tilbage fra elitebadminton var det blevet til 55 landskampe, herunder deltagelse i fire Thomas Cup turneringer i perioden 1972-1982, hvor den danske hold to gange nåede finalen.

Efter den aktive fjerboldkarriere har Flemming Delfs fået en karriere i erhvervslivet, først som direktør for sportsfirmaet Patrick og nu med eget firma med sportsrekvisitter. Hør Flemming Delfs fortælle bl.a. den dramatiske historie om, hvordan han faktisk allerede var ude af verdensmesterskabet i Malmø i første kamp, men blev reddet af en mere end venlig modstander.