Hans Sørensen – mangeårig badmintonleder og -træner

Kamera og interview: GERT HANSEN, Badmintonmuseet

Hans Sørensen fra Københavns Badminton Klub (KBK) har arbejdet med badminton i 60 år, hvilket er fantastisk. Der er ikke mange personer der har set så mange badmintonhaller, turneringer og kampe som Hans Sørensen, både når det gælder VM i Kina, All England eller DM for ungdom i Rønne Hallen på Bornholm. Hans har ikke kun en stor viden om badminton spillet, hans interesse for sporten er enorm. Han har solgt ketsjere, strenge, tøj og bolde i 40 år, og hans begejstring for sporten er stadig helt intakte.

Hans Sørensen er vokset op på Østerbro, ikke langt fra Københavns Boldklub. Gik på Strandboulevardens skole i de mindre klasser, og blev senere student fra Niels Steensens Gymnasium. Da han var omkring 10 år, begyndte han at spille badminton i København Badminton Klub (KBK) i Randersgade. Han var, som mange af de andre børn, en rigtig banehaj. Sad udenfor banen, og blev der ledige baner, var Hans straks i gang og spillede sammen med kammeraterne.

Hans Sørensen kom tit i klubben og interesseret kunne han sidde og se på de mange stjerner som klubben rådede over dengang, bl.a. Erland Kops, Finn Kobberø, Jørgen Hammegaard Hansen, Ulla Strand, Karin Jørgensen og ikke mindst Elo Hansen, som blev en af Hans’ helt store stjerner. Elo Hansen elskede at spille badminton og var en sand mester i at lege og trylle når han spillede. Hvis Elo kunne få sin modstander til at ryge på en af hans finter, var Elo’s aften reddet, men også Erland Kops blev en af Hans’ yndlingsspillere. Erland var en hel anden type spiller, en bomstærk spiller med et kanon hårdt smash, og som sled sine modstandere op.

Hans Sørensen blev også i en meget ung alder fodbolddommer som sin meget berømte far, Carsten Sørensen, som dømte fodboldkampe på højeste niveau. Fra Hans var 15 år og til han stoppede dommergerningen som 20-årig, dømte han mere end 500 fodboldkampe.

Efter dommergerningen, kastede Hans Sørensen sig over trænergerningen. Han fik sin idrætsuddannelse i Stockholm, blev professionel badmintontræner i Täby i Sverige, og via Københavns Kredsen og Badminton Danmarks uddannelse i Nyborg, fik han også papir på, at han kunne virke som træner i Danmark.

I 2012 blev Hans Sørensen æresmedlem af KBK, og det skete til stor overraskelse på hans 60-års fødselsdag.

Skriv en kommentar